Skip to main content

Certificering staat borg voor praktijk én kennisonderhoud

Artikel Certificering Jaap JJ WaverijnWaverijn.com combineert theorie met praktijk. Om kwaliteit te borgen pleit Waverijn.com voor (persoons)certificering. Certificering staat borg voor praktijk én kennisonderhoud.

Lees verder

Vertrouwenspersoon in haarvaten van de organisatie

LVV Cert DEC16 CRP versieMet #Metoo in ons achterhoofd, is het voor organisaties belangrijk om direct in actie te komen bij een melding van ongewenste omgangsvormen en/of integriteit. Als  preventiemedewerker ben jij onder andere verantwoordelijk voor de maatregelen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon is een van die maatregelen. Wat doet een vertrouwenspersoon en wie is de vertrouwenspersoon? Hoe krijg je de vertrouwenspersoon in de haarvaten van je organisatie?

Lees verder

Eén baan, twee werelden. Een interview

De farmaceutische industrie en de thuiszorg. De twee werkterreinen waar preventiemedewerker Jaap Waverijn expert in is. In beide branches voerde hij dezelfde functie uit, maar dat het werk zo totaal verschillend zou zijn, had hij van te voren niet kunnen inschatten. Hij geeft een kijkje in de twee werelden.

Lees verder

Gratis energieadvies ligt op straat

geldWat hebben energiebesparing en arbeidsomstandigheden met elkaar te maken? Alles, vindt arbo-deskundige Jaap Waverijn. Energiebesparing is volgens hem winst voor de werkgever, voor de werknemer én voor de toekomst.

"Het geld ligt op straat", zegt Jaap Waverijn. "Je hoeft het alleen maar op te rapen. Wat ik maar wil zeggen: sommige zaken zijn makkelijk verdiend."

Lees verder

Griep

griep_250Zowel arboadviseurs, preventiemedewerkers evenals facilitymanagers worden deze dagen veelvuldig geconsulteerd over hoe men moet handelen als de Mexicaanse griep écht massaal opduikt. Nu hebben we te maken met een z.g. pandemie doch, nationaal hebben we er in Nederland nog weinig last van. Enerzijds jammer, omdat we tegen de tijd het opportuun wordt, we allemaal “moe”zijn van al het gedoe. Anderzijds juist goed, omdat we nog ongeveer 2 maanden hebben om ons als arbo- & facilitymanager goed voor te bereiden.

Lees verder